40732
Book
In basket
Cuda w kuchni / Katarzyna Bosacka. - Warszawa : Wydawnictwo Agora, 2021. - 301, [3] strony : ilustracje ; 25 cm.
Chrupiące pączki z przejrzałych bananów, wytrawne babeczki z makaronu po rosole, gnocchi z garstki ziemniaków, podpłomyki z dowolnymi dodatkami oraz frytki z warzyw. “Cuda w kuchni” to zbiór przepisów i porad, jak przygotować proste i pyszne dania ze składników, które akurat mamy pod ręką: z pozostałości po wczorajszym obiedzie, chleba nie pierwszej świeżości, podstawowych owoców i warzyw, resztek sera, czy z mrożonek.
„Cuda w kuchni” to książka oparta na autentycznych przeżyciach mojej dużej rodziny, okraszona zdjęciami z naszych własnych telefonów. Z kreatywnymi przepisami na cuda z resztek i prostych składników, które każdy z nas ma zwykle w domu, które można łatwo znaleźć w osiedlowym sklepiku lub zebrać samemu: w lesie, na łące lub w ogrodzie. Do tego garść pomysłów na przygotowywanie jadalnych prezentów, pielęgnację ziół, domowe kosmetyki i ekologiczne środki czystości. [Opis pochodzi od wydawcy]
Availability:
Biblioteka Główna
There are copies available to loan: sygn. 64 (1 egz.)
Notes:
General note
Ilustracje kolorowe na wyklejkach.
Additional physical form available note
Książka dostępna także jako e-book.
Reviews:
The item has been added to the basket. If you don't know what the basket is for, click here for details.
Do not show it again